Ads

Wednesday, December 19, 2012

Makanan Tambahan Untuk Arissa

Selalunya orang kata makanan tambahan untuk baby hanya boleh bagi selepas baby berumur 6 bulan ke atas tapi aku mula bagi makanan tambahan untuk Arissa masa umur dia 3 bulan ++.. Alasan nya Arissa selalu nangis maybe sebab lapar kot... 

Makanan tambahan Arissa yang pertama aku bagi Nestum Beras + Susu... Masa tu aku campur dalam susu dia la... Letak dalam botol... Tapi tak da la banyak dalam 1 sudu teh camtu ja... Masa tu takut pn ada jugak sebab pernah terbaca dalam FB tentang usus bayi tersumbat sebab bagi makanan tambahan kat baby terlalu awal.. Dia makan lama jugak la Nestu ni... 


Pastu try pulak bagi dia makan Puri Heinz Pear + Banana tapi dia tak lalu nak makan.. Dia makan 2 3 suap ja kot.. Pastu dia dah tak nak buka mulut dh... Tak tau la sebab apa..


Masa umur Arissa 5 bulan ++ aku ada jugak la beli Biskut Baby Bites ni tapi beli yang perisa Lobak Merah... Arissa suka sangat sebab dia boleh pegang sendiri kot biskut tu... Sekali makan habis 2 keping....


Sekarang umur dia dah 6 bulan... Ada jugak la sekali tu buat bubur nasi untuk dia tapi dia langsung tak nak makan... Sedih jugak la sebab yang kita masak tu dia tak nak... 
Sekarang ni dah tukar Nestum Arissa.. Bagi perasa Gandum + Madu plak... Bukan apa takot dia jemu kalau makan yang sama ja...



1 comment:

Anonymous said...

[p]uk Vouchers or Suncamp . Clarisonic is [url=http://www.clarisonicssale4u.com]clarisonic[/url] also recommended for teenagers . It has a unique pLink magnetic charger that is attached to the handle and enables for full twenty minutes of use after it has been fully charged . So that almost contraptions inside personalized opt-in identify, Primpettes . After just a week of using the sensitive brush head for one minute a day in conjunction with my Eve Lom cleansing balm, there was a marked improvement in the condition of my combination skin that I haven隆炉t been able to achieve with a facecloth or muslin cloth or manual cleansing [url=http://www.hotsaleclarisonicmia.com]clarisonic mia 2[/url] brush . Driving the Brand Clarisonic

The Clarisonic Mia Sonic Cleansing System in white is created to go wherever, given that it is a compact sized version of a sonic pores and skin cleansing [url=http://www.hotsaleclarisonicmia.com]clarisonic mia[/url] program . Rent a Christmas Tree for a Fabulous Christmas Celebration

Today, it is more practical to rent a Christmas tree, especially a pre decorated one, than to purchase it and have the same [url=http://www.clarisonicssale4u.com] clarisonic mia[/url] tree installed year after year.[/p]