Ads

Saturday, April 27, 2013

Tak Berbaloi & Hampeh

Patut la pagi tadi nak hantaq mesej tak boleh... Ingatkan hp rosak ka apa... Rupa2nya bil tinggi melambung sampai line kena barred... 

Aku ngn hubby ada la guna line satu telco ni.... 2 line termasuk ngn pelan data 3GB lebih kurang RM 150 la.. mmg la selalu tunggu gaji baru bayaq tapi tak pernah la plak sampai kena barred... dah kena barred aku pun check la bil... tgk2 unbilled ja dah kena RM 166.++ heran jgk la.. aku call tak dak la tera mana pun.. aku pn separated la bil tgk no mna guna banyak sgt ni... tgk2 number aku baru RM 9.++...  Number hubby plak RM 157.++... Aku pon call la dia guna fon kilang ( dah kena barred kan line aku so xleh la nak call keluar)
tanya dia call sapa banyak sgt ni.. dia kata xcall sapa pn... sruh check internet dia dh brapa sbb limit dia 250MB sahaja... Yang aku punya yang 3GB... dia kata dia punya 265MB.. makna nya 15MB la lebih.. 

Aku ngn hubby pi la telco centre tu... nak tanya.... pastu dia check2 dia kata hubby punya internet dah lebih had sebanyak 15MB.. Aku cakap la takkan sebab 15MB kena cas sampai RM 150.00 kot... Dia kata "ya cik RM 150.00 sebab 1MB RM10.... Gila bapak punya mahal.. baik aku beli yang sehari 100MB tu baru RM2.00 kot...

Memang xpatut btol telco ni...Memang habih kontrak ni aku nak potong line ngan pelan data ni... Memang menyusahkan btol guna telco ni... Sakit hati gila... Xpasal-pasal melayang duit 
RM 150.00 hanya sebab 15MB... memang TAK BERBALOI....

Ni la telco yang mahal sangat tu..


1 comment:

ciksufi said...

maxis memang hampeh..