Ads

Tuesday, August 16, 2011

Hari Raya tanpa Kad Raya....!!!!




Satu ketika dulu bila menjelma hari raya mesti semua orang kelam kabut nak beli kad raya untuk dihantaq kat kawan-kawan.... Macam-macam jenis kad raya kita beli... Yang katun lah, yang gambar masjid lah....
Yang jenis sekeping lah... yang ada music lah & macam-macam lagi lah...  Kad-kad tu dihias pada dinding bila Hari Raya menjelma... Kemudian kad-kad tu disimpan sebagai kenangan...

Sekarang ni tradisi menghantar kad raya hampir pupus di kalangan kita semua... Hanya sms pengganti kad raya... Boleh kerr sms-sms tu digantung pada dinding umah kita sebagai hiasan...???? Tak ramai yang menyimpan sms-sms tu sebagai kenangan... Ada kala nya bila sms terlalu banyak dalam inbox ia dipadam serta merta.. Apa lagi yang tinggal untuk di buat kenangan bila sms-sms tu dipadam...??

Sedihkan.... Macam saya jgk la... Dulu posmen datang mesti stop kat umah saya hantar kad-kad raya yang dihantar oleh kawan-kawan tapi sekarang saya dah tak dapat dah kad raya sebab kawan-kawan just hantar sms jerrr... Maybe sebab lebih jimat & cepat kot....

Itulah manusia bila dapat teknologi yang canggih, tradisi lama kian dilupakan...

1 comment:

ciksufi said...

rajin update blog nampak...